Melkerekord og maisdyrking

I Hallingdal finner vi Håkon Rotnheim og hans imponerende fjøs. Selv om fjøset opprinnelig var et samarbeidsprosjekt, drives det nå av Håkon alene, med god hjelp fra en uvurdelig fjøsmester. Fjøset huser ei høytytende Holstein-besetning på rundt 75 dyr. Faktisk satte de «verdensrekord» i fjor med en døgnproduksjon på nesten 2.700 liter melk!

Fjøset er utstyrt med en Lely Discovery Collector og en effektiv Lely A5-robot. Men Håkon verdsetter også tradisjonelle metoder, som bruk av en «foringsmoped» fra Danmark og gjenbruk av brød fra det lokale bakeriet.

Som om ikke melkeproduksjonen var nok, driver uredde Håkon også et spennende prøveprosjekt med maisdyrking. Rett nord for Gol sentrum dyrker han mais som han håper å høste i slutten av september.

Håkon viser at det er mulig å kombinere tradisjon og innovasjon for å drive et lønnsomt gårdsbruk i Hallingdal. Vi ønsker ham lykke til med både mais og kyr, og ser frem til å høre om nye rekorder i fremtiden!

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner