Bedre bunnlinje og lykkeligere kyr hos Harte’s Farm

Siden EUs melkekvoter ble fjernet i 2015, har stadig flere irske bønder satset på melkeproduksjon. Dette har ført til en betydelig vekst i sektoren, spesielt blant tidligere kjøttprodusenter.

Vi er med Sinead Gallagher fra Lely Center Mullingar på Harte’s Farm i Monaghan som har investert i et avansert melkesystem fra Lely. Tre A5 melkerroboter, to Discovery Collector, Vector og fôrkjøkken. I Irland er tilgangen på kvalifisert arbeidskraft en mangelvare. Robotene gjør det mulig for bøndene å drive større besetninger med færre ansatte, uten å gå på kompromiss med dyrevelferden.

Fra kjøtt til melk

Mange av de nye melkeprodusentene i Irland har tidligere drevet med kjøttproduksjon. Overgangen til melkeproduksjon har ofte vært motivert av økonomiske hensyn, men også av ønsket om å utvide produksjonen.

En lys fremtid

Med fortsatt økende etterspørsel etter meieriprodukter globalt, ser fremtiden lys ut for den irske melkeindustrien. Ved å kombinere tradisjonell kunnskap med moderne teknologi, er irske melkebønder godt posisjonert til å møte de utfordringene og mulighetene som ligger foran dem.

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner