«Vi bygger grisehus, Del 2»

Grisepodden: Snåsa-paret Geir og Annette Brede står med beina oppi bygging av nytt grisefjøs og sanering til SPF-besetning. Og om ikke det er nok, så er det jul, og som lokalprodusent med små barn er det nok å henge fingrene i! 

I Grisepodden har vi besøk av Annette som forteller om sin reise fra griserådgiver til gårdbruker. Et nytt  grisehus er i ferd med å reise seg på tunet. Det er resultat av flere års planlegging og hardt arbeid, og skal bidra til å sikre enda bedre forhold for dyrene. 

Fra gris til gourmet 

Men det stopper ikke med dyrevelferd. Brede Bacon har også fått et godt fotfeste i lokalmatmarkedet gjennom lokalmatbutikken «Smaken av Snåsa».

– Samarbeid med andre produsenter er en suksessfaktor, understreker Annette. 

Deres egenproduserte svinekjøtt, spesielt kjent for sin gode kvalitet, selges direkte til kunder i regionen. Gjennom sosiale medier og en egen nettside har de bygget opp en lojal kundekrets som setter pris på produkter av høyeste kvalitet.  

En helhetlig tilnærming 

Annette og Geir kombinerer tradisjonelle gårdsdriftsmetoder med moderne produksjonsteknikker. De har en lidenskap for grisen og ønsker å formidle kunnskap om dyret og dets betydning for matproduksjonen.

– Fjøsgris kan ha det vel så bra som utegris, sier Annette. 

Ved å være aktive i sosiale medier og delta i lokale matnettverk, bidrar de til å øke bevisstheten om norsk landbruk og betydningen av å velge lokale produkter.

Dagens vert er Kjetil Olsen, Produktleder i Fjøssystemer Gruppen. Spørsmål, innspill eller idéer:

Brede Bacon på sosiale medier

Følg Brede Bacon på Instagram og Facebook

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner