Om irsk kjøtt- og melkeproduksjon hos O’Reilly Farm

I Fjøssystemer er vi ikke bare opptatt av å dele kunnskap fra landbruket, men også å dele kultur og historie. Vi har tatt en prat med Gerry Giggins fra Farm Tours Ireland som gir oss et innblikk i en dynamisk og historisk rik næring. Irsk landbruk er komplekst, men Gerry nøster opp i trådene.

På gården O’Reilly Farm kombineres tradisjonelle metoder med ny teknologi for å produsere storfekjøtt av høyeste kvalitet. Irland eksporterer store mengder med kjøtt og melk rundt om i verden, til tross for at befolkningen bare er på litt over 5 millioner.

Livdyrauksjoner og kvegdrivere – en del av irsk kultur

Irene har skjønt viktigheten av å kryssavle for å oppnå spesifikke egenskaper hos kjøttet, som for eksempel marmorering for det italienske markedet. Gerry gir oss også et innblikk i den sosiale betydningen av husdyrholdet i det irske samfunnet, med tradisjoner som livdyrauksjoner og den historiske rollen til kvegdriverne.

Hør Gerry fortelle og bli inspirert til hvordan vi i lille Norge kan øke produksjonen av kvalitetskjøtt og -melk til et stadig mer krevende marked.

Kjetil Olsen (Fjøssystemer) og Gerry Giggins (Farm Tours Ireland)

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner