Skyhøy ytelse og holdbare kyr hos Svein Nedremyr

Vi er på besøk hos den dyktige melkeprodusenten Svein Nedremyr i Hallingdal. Svein er en mann som vet hva han driver med, og i vinter ble han kåret til den høyest ytende besetningen med Lely-robot blant medlemmene i Norsk Holstein!

I fjor dukket Sveins navn også opp på en annen liste: Geno sin rangering over holdbare kyr. Han havnet helt i toppen, noe som vitner om hans fokus på å avle frem dyr som både produserer mye melk og holder seg friske og produktive over tid.

Lidenskap for Holstein

Fjøset ble bygget i 2013, og den gang var det lagt opp til en produksjon på 350 tonn melk. 2024 forventer han å levere hele 550 tonn, mye takket være hans dyktige kyr. Vi møter blant annet ei ku som har melket 83 tonn melk i livet sitt og er nå i sin sjette laktasjon. Vi får også møte ei «usynlig» kvige som allerede i sin første laktasjon nådde 19 tonn!

Enkle grep, store resultater

«Nei, det er ikke noe rakettforskning» svarer Svein når vi spør hva han har gjort for å oppnå slike fantastiske resultater. Det viser seg at enkle grep har gitt store resultater på relativt kort tid.

Svein var blant de første som investerte i vannmadrass fra Fjøssystemer og prioriterte samtidig gummi på spaltegummi. Oppgraderingene var ikke gratis, men har gitt stor effekt både på dyrevelferden og melkeproduksjonen. Han har ikke hatt et eneste tilfelle av halthet siden han la inn gummi. Hasesår er blitt en saga blott takket være investeringen.

Sikkerhet i fjøset

Svein er alene i fjøset og er avhengig av sikkerhet sammen med de store kuene sine. Han deler tips på hvordan man med hjelp av helt enkle hev- og senk porter, håndterer de store damene på en trygg måte.

Les mer om hev- og senkeport
Les om vannmadrass

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner